Sezóna 2014 / 2015

15.08.2014 09:05

Soutěžní ročník 2014 / 2015 se blíží a tak je na čase vás seznámit s družstvy a soutěžemi, které se týkají našeho oddílu.

 

Tak jako v předešlých letech budou i letos startovat pod hlavičkou Sokola Bor družstva mužů a U19. Novinkou je přihlášení přípravky (U10).

 

Pro družstvo U19 došlo ke změnám jen v obsazení soutěže, kdy nově v soutěži startují družstva Loko Plzeň a Thermia Karlovy Vary. Naopak se do soutěže nepřihlásilo družstvo Jiskry Domažlice. Stejně jako v posledních několika letech, bude i letos soutěž U19 hraná na oblastní úrovni (sloučeny karlovarský a plzeňský kraj) a bude se hrát společně s kategorií U17. V soutěži startují: Sokol Bor (U19), BK Sokolov (U19), Loko Plzeň (U17) a Thermia Karlovy Vary (U17). Hraje se systémem kažký s každým čtyřkolově, tudíž na naše hráče čeká porce dvanácti zápasů.

 

Drobných a věřím že pro všechny zajímavých změn doznala krajská soutěž mužů. Již několik let se mluvilo o tom, že by bylo dobré rozdělit krajskou soutěž na I. a II. třídu, stejně jako tomu bylo naposledy v ročníku 2008 / 2009. Jednalo se také o sloučení soutěže s karlovarským krajem, což by bylo dalším zpestřením, ale tuto variantu se zatím bohužel především z karlovarské strany nepodařilo prosadit a na toto si tak budeme muset minimálně rok počkat. Naopak rozdělení na I. a II. třídu bylo schváleno. Našim mužům tak ubyli soupeři, ale vzhledem k tomu, že se soutěž bude hrát čtyřkolově, porce zápasů (20) zůstane téměř stejná jako v minulém ročníku. V soutěži budou startovat Sokol Bor, BK Karpem Holýšov, BaK Plzeň, BK Přeštice, Baník Stříbro a nováček BK Kardio Šťáhlavy.

 

Úplnou premiérou nejen pro naše družstvo bude soutěž U10. Krajský výbor ČBF totiž soutěž přípravek vypsal premiérově a s ohledem na nemalý zájem to byl krok správný. Soutěž se hraje formou otevřených turnajů, které budou v sezóně průběžně zhruba s měsíčním předstihem vypisovány a na které bude možno se přihlásit. Jelikož soutěžení je to, co děti baví nejvíce, budeme se snažit odehrát s naším družstvem co největší počet turnajů. Záleží tak jen na jejich zájmu. Do soutěže se přihlásila tato družstva: Sokol Bor, Jiskra Domažlice, DBK Kožlany-Kralovice, BaK Plzeň (2x), Loko Plzeň, BKK Holýšov.

 

Přejeme našim družstvům a hráčům hodně zábavy a úspěchů v nastávající sezóně 2014 / 2015.